AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, nakon usvajanja Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS, da očekuje od svih predstavnika tog entiteta u zajedničkim institucijama da obustave aktivnosti u pogledu približavanja NATO.

- Normalno je da muslimani traže da budemo u NATO, jer je NATO u ime njih bombardovao Srbe i naravno da njima to odgovara, ali zašto odgovara Govedarici, Borenoviću, Čaviću? Zašto njima odgovara nije jasno. Nismo mi jedini koji ‘guramo neutralnost - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

- Naš interes nije NATO, jer nismo imali ništa od te Alijanse. Naš interes pogotovo nije NATO koji se ovde uključio u pitanje sramotne presude za Han Pijesak - naveo je Dodik.

Takođe je dodao da je glavna vest da je Narodna skupština tog entiteta sinoć završila zasedanje, usvojivši između ostalog i dva najvažnija akta - Zakon o fondu solidarnosti za lečenje dece u inostranstvu i Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske.

Dodik je istakao da je deo scenarija da se ne učestvuje u radu Narodne skupštine i to da opozicija pobegne od glasanja o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti.

- Rad NS RS se meri po tome da li imate većinu, a većina postoji. To što je neko sam sebe isključio ili nije došao na sednicu, ne znači da je Skupština krnja. Ovo je parlament u punom kapacitetu - rekao je Dodik.

#Milorad Dodik

#NATO

'