AKTUELNO

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas da je uveren da ga prisluškuju i najavio temeljnu istragu povodom aferu o curenju poverljivih dokumenata Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH i optužbi da su prisluškivani i praćeni hrvatski privrednici i političari iz BiH i Hrvatske.

"Uopšte ne sumnjam da li me neko prisluškuje ili ne i kao člana Predsedništva i kao predstavnika političke stranke. Mene to ne opterećuje, ali institucije države moraju da rade po zakonu ", rekao je Čović, prenosi Hina.

On je odbacio objašnjenja kako je OSA prisluškivala hrvatske političare i zvaničnike kako bi zaštitila ekonomske interese, očito aludirajući na istupe ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i najavio temeljnu istragu o zlopupotrebama OSA.

Danas izricanje presude kapetanu Draganu

"Moraćemo vrlo jasno dati odgovor jer se ne sme spekulisati oko tako važne stvari. To mora nestati u institucijama BiH. Država BiH iz hiljadu razloga mora profunkcionisati kao normalan sistem. Ne može ako taj segment policijske, bezbednosne, tužiteljske, sudske vlasti do kraja ne funkcioniše na demokratskim osnovama", rekao je Čović.

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je dokumente o prisluškivanju hrvatskih privrednika i zvaničnika navodeći da je OSA duže vremena nelegalno sprovodila mere praćenja i prisluškivanja.

#Dragan Čović

#Istraga

#Prisluškivanje

'