AKTUELNO

On je Vučića nazvao najpogrdnijim imenima, te pokušao da omalovaži pomoć koju je Srbija dodelila ovoj opštini izjavom "da je zelenim dao duplo veći iznos".

Odbornici u Istočnom Novom Sarajevu smenili su jednoglasno Dejana Šantića iz SRS "Dr Vojislav Šešelj" sa mesta predsednika skupštine zbog toga što je na Fejsbuku izneo niz optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Obrazlažući inicijativu na početku sednice, šef Kluba odbornika SNSD-a Nataša Kolašinac navela je da je Šantić, posredstvom društvenih mreža, predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao najpogrdnijim imenima, te pokušao da omalovaži pomoć koju je Srbija dodelila ovoj opštini izjavom "da je zelenim dao duplo veći iznos".

Ona je navela da Šantić više ne uživa njihovo poverenje jer bi njegov dalji ostanak na funkciji koju obavlja, naneo još veću štetu ugledu i razvoju opštine, prenosi ATV.

Šantić je rekao da ne vidi razlog za podnošenje ostavke i da će to učiniti ako zatraže organi njegove stranke.

- Cela halabuka se digla oko izjave vezane za posetu Aleksandra Vučića. Prvo ja ni u jednom momentu u svojoj izjavi nisam osporavao novac koji će ovde doći. Taj novac je novac građana Srbije i potpuno je prirodno da novac dođe u našu opštinu ili u celu RS, pa jedan smo narod- kazao je Šantić.

#Aleksandar Vučić

#Fejsbuk

#Sarajevo

'