AKTUELNO

Predstojeća poseta predsednika Srbije Sarajevu Aleksandra Vučića od ogromnog značaja za odnos dve zemlje, region, ali i bošnjačko-srpske dijalog, rekao je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak i istakao da je je to "veliki gest Vučića" nakon, kako je rekao, onoga što je preživeo u Srebrenici 2015. godine.

-Reč je o poseti od ogromnog značaja i za BiH i za Srbiju, odnosno za odnos dve zemlje, region, ali i bošnjačko-srpski dijalog. Mislim da je on kao jedan od stubova promocije jednog istinskog razumevanja i istinskog približavanja naroda i zemalja u regionu veoma važan gost. Ovo je jedna od najvažnijih poseta u poslednje vreme - rekao je Crnadak za bosanske medije.

On je rekao da očekuje dobre poruke i da poseta znači novu etapu u odnosima BiH i Srbije. Prema njegovim rečima, teme razgovora dogovaraju predsednički kabineti, ali ključno je upućivanje zajedničkih i iskrenih poruka mira, stabilnosti i približavanja.

Pročitajte još: Ivanić: Tokom Vučićeve posete BiH o stvaranju boljih odnosa

- Pored toga imamo u centru pažnje čitav niz infrastrukturnih projekata o kojima se priča, zatim razvoj ekonomskih odnosa, otvaranje konačnog pitanja završetka granica. Tu smo vrlo blizu i trebalo bi posao oko granica završiti - rekao je Crnadak. Upitan da prokomentariše nivo bezbednosti, prilikom posete predsednika Srbije, Crnadak je odgovorio da očekuje kako će sve proći u najboljem redu.

-Veliki je gest Vučića što dolazi nakon onoga što je preživeo u Srebrenici, a ovde još uvek nema odgovora na to ko je kriv. Imamo sam sastanak sa ambasadorom Srbije i on mi je kazao da pripreme idu dobro. Mislim da će sve biti dobro i da ćemo pokazati kako smo u stanju da ovu posetu organizujemo bez ikakvih incidenata - rekao je Crnadak.

Kako je objasnio, ne može da govori o svim stvarima koje se odnose na bezbednost posete, ali da je zadovoljan informacijama koje je dobio o dosadašnjim aktivnostima preduzetim na obezbeđivanju događaja.

#Aleksandar Vučić

#Bosna i Hercegovina

#Poseta

'