AKTUELNO

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) pretresli su danas stambeni objekat na području Sarajeva zbog sumnje u izvršenje krivičnog đela terorizam i uhapsili jedno lice, u okviru akcije hapšenja vehabija, a u Gackom je kod uhapšenog pripadnika vehabijskog pokreta policija otkila veću količinu oružja, prenose banjalučki mediji.

Akcija na području Sarajeva je izvršena radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Iz Sipe je saopšteno da je lce lišeno slobode privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputstvima tužioca, odlučiti o daljem statusu.

HASANBEGOVIĆ MAŠE USTAŠKIM SIMBOLIMA: HOS-ovih ploča treba da ima više širom Hrvatske!

Portparol Sipe Kristina Jozić izjavila je ranije da pripadnici ove agencije sprovode akciju hapšenja vehabija u sarajevskom naselju Buća potok.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje danas su u mestu Borač u opštini Gacko uhapsili Fikreta Karkelju (41), a pretresom prostorija koje koristi pronađena je veća količina oružja, rekao je Srni načelnik ove uprave Žarko Laketa.

On je kazao da je lice odranije policiji poznato zbog pripadnosti određenom vehabijskom pokretu. Pretresom kuće i pomoćnih prostorija pronađen je lovački karabin sa optičkim nišanom i 21 pripadajućim metkom, automatska puška, tri okvira i 47 metaka za tu pušku, poluautomatska puška, karabin, kamera i bajonet.

#Bosna i Hercegovina

#Hapšenje

'