AKTUELNO

Na planini Jadovnik gde je vatrena linija požara oko 50 kilometara, požar gasi helikopter Oružanih snaga BiH, navodi se iz Operativnog centra Civilne zaštite Drvar.

U opštini Tomislavgrad aktivan je požar u predelu Pakline iznad naseljenog mesta Šuica. Požr trenutno gase stotinak vatrogasaca iz Tomislavgrada, pripadnika Opšinske službe Civilne zaštite Tomislavgrad i Šumarija.

U poslepodnevnim satima izbilo je više požara i u opštini Livno gde je gorela trava i nisko rastinje, prenosi Fena.

Požari na području Kupreške opštine i dalje su aktivni i gase ih pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupres. Požar na području naselja Bastasi, između opština Bosansko Grahovo i Livno i dalje je aktivan, kao i požar otvorenog prostora na području Međugorje-Staretina.

NOVA DRAMA NA JADRANU Kolima uleteo MEĐU TURISTE na plaži

Takođe, i dalje je aktivan požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, na padinama planine Čvrsnice, gde gori šuma. Požar se jednim delom spušta prema Drežanjskoj kotlini.

Požar na Rujištu je i dalje aktivan. Helikopter Oružanih snaga BiH delovao je u jutarnjim satima i imao četiri izbačaja, na delu gde su bile ugrožene vikendice i taj deo je trenutno pod kontrolom.

U Opštini Posušje požar otvorenog prostora Cerovi Doci i dalje je aktivan, a zbog nepristupačnosti požarišta nije moguće gašenje te vatrogasci čuvaju rubove požara. I dalje je aktivan požar na Čvrsnici gde vatrogasci čuvaju rubove požarišta prema Pločnom.

#Helikopter

#Požar

'