AKTUELNO

Dva helikoptera Oružanih snaga BiH od jutros gase požar u reonu Trebinjskih brda, gde se vatra proširila sa planine Bjelasnice, kao i na planini Viduši.

Jedan helikopter gasi požar u reonu Trebinjskih brda, a drugi u rejonu planine Viduše izmedju Trebinja i Bileće, gde već nekoliko dana gori na nepristupačnom terenu, a vatra se spuštala i prema selu Morče.

Prema rečima Miodraga Batinića, koordinatora tima za praćenje i rukovođenje aktivnostima na požarištima, protekle noći vatra se spuštala i do naseljenih mesta, prenose lokalni mediji.

POMOĆ S NEBA: Kiša ugasila 20-dnevni pozar na Dinari!

"Najteže je protekle noći bilo u selu Dračevo u Popovom polju, gde se vatra spustila sa planine Bjelasnice i došla na desetak metara od kuća i seoskog groblja. Na sreću, zajedno sa meštanima uspeli smo da odbranimo kuće. U pomoć su nam pristigla i dva helikoptera OSBiH, koji gase od jutros", istakao je Batinić.

Dodao je da je trenutno situacija stabilnija, a na terenu su vatrogasci, pripadnici gradske i civilne zaštite HET i šumari. Vatrogasci su gasili i vatru na Trebinjskim brdima gde se požar širio u više pravaca.

#Bosna i Hercegovina

#Požar

#Trebinje

'