AKTUELNO

Prema informacijama očevidaca, 12-godišnja devojčica počela je da se utapa, da bi ubrzo nakon toga za njom skočio njen otac, koji ne zna da pliva.

Na kupalištu na reci Uni u blizini tvrđave Stari grad Ostrožac kod Cazina u sredu se odvijala prava drama, a zahvaljujući građanima, spašeni su životi Irfana Durakovića i njegove 12-godišnje ćerke.

Pročitajte još: SLAMA SRCA: Otac Irene koja je stradala u Crnoj Gori, napisao POTRESNU pesmu mrtvoj ćerki

Prema informacijama očevidaca, 12-godišnja devojčica počela se utapati u Uni da bi ubrzo nakon toga za njom skočio njen otac Irfan, koji ne zna plivati.

Tada je počelo dramatično spašavanje, jer su brzaci reke Une oca i ćerku počeli da odvlače.

U minuti su nestali u brzoj vodi, a kako su to videli drugi kupači, veliki broj njih je skočio kako bi spasao oca i ćerku. Prvo je nađena devojčica, koja je bila bez svesti pa je brzom intervencijom i reanimacijom usledio njen prvi udisaj pa i plač. Nakon pet minuta, pronađen je otac, koga smo oživljavali i do sedam minuta, nakon čega je uspešno vraćen u život - ispričao je Amil Bišćanin, koji je prisustvovao događaju.

Mustafa Huskić iz Cazina, zajedno sa Sanelom Delićem, među prvima je uskočio u Unu da spasi oca i ćerku.

- Sve se dešavalo brzo. Bio sam u vodi i primetio sam da se nešto zbiva, vika i galama. Odmah sam krenuo u spasavanje zajedno s još nekoliko ljudi. Hvala Bogu, sve se dobro završilo - kazao je Huskić.

Drami na kupalištu prisustvovala je i Rezija Jonuzović, koja je u više navrata pokušavala da pozove Hitnu pomoć.

Foto: Printscreen Youtube

- Prisustvovala sam borbi za dva života, hvala ljudima koji su nadljudskim snagama spasili oca i ćerku. Zvala sam Hitnu pomoć, tri puta su mi rekli da sačekam, da ne mogu pričati, a kada ih je pozvao moj muž, rekli su da to nije njihova opština. Na kraju smo pozvali policiju i oni su, onda, zvali Hitnu i tek su tad došli. Još jednom čestitam hrabrim spasiocima - govori Jonuzović.

Sretni što su spasili oca i devojčicu, kupači koji su učestvovali u njihovom izvlačenju iz Une i oživljavanju na obali na kraju su se grlili od sreće.

Na mestu događaja bili su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji su uzeli izjave od prisutnih plivača, kao i Hitna pomoć. Otac i ćerka prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gde su zadržani na lečenju.

#Otac

#Reka

#plivanje

'