AKTUELNO

Policija intenzivno traga za muškarcem, a potraga se odvija na osnovu opisa koji je dala jedna od žrtava.

Banjalučanke su u strahu zbog manijaka, koji već mesec dana spopada devojke u strogom centru grada.

Poslednji napad se dogodio u noći sa četvrtka na petak, kada je nasrnuo na devojku koja se oko jedan čas iza ponoći sama vraćala kući i pretio da će je silovati. Napadnuta devojka u izjavi za medije kaže da se sve odigralo veoma brzo i da je spasao je komšija koji je slučajno naišao. Ona ističe da ju je posle napada još više šokiralo ponašanje policajaca, koji su skoro nju optužili da je sama kriva što je napadnuta.

Pojedini mediji su i pre 20 dana pisali i upozoravali građane da centrom Banjaluke hara manijak koji napada devojke koje se same kreću. Prvo su dve devojke napadnute kod škole "Ivo Andrić“, ali su obe na sreću uspele da pobegnu.

Foto: Pixabay.com

Nekoliko dana posle toga desio se novi napad, tada su se na meti manijaka našle tri devojke u Novoj Varoši. Jedna od njih napadnuta je u blizini kafića "Renome“ dok su druge dve u naselju poznatom kao "Malbašićeve zgrade“. Nije poznato da li je reč o istom manijaku.

Nakon što su građani obavešteni o ovim napadima i upozorili ih da se sami ne kreću ovim ulicama, stiglo je saopštenje iz Policijske uprave Banjaluka. U ovom saopštenju oni su tvrdili da mediji bespotrebno šire paniku i da im je samo jedan slučaj prijavljen i da preduzimaju preventivne mere u cilju zaštite svih građana. Međutim, do sada ove mere nisu dale rezultate jer manijak sada već više od mesec dana napada devojke.

Pročitajte još: JEZIVA NESREĆA U BOSNI: Dete palo sa traktora

U PU Banjaluka su rekli da im je u petak u 1:45 časova devojka prijavila da je napadnuta u Ulici Ivo Andrić i da je pretio da će je obljubiti.

- Oštećena je uspela da izbegne nasilje, a na osnovu opisa koji je oštećena saopštila, obavestili smo sve raspoložive policijske službenike na terenu, međutim ta osoba nije pronađena - rekli su u policiji.

#Banjaluka

#Napad

#Policija

#Republika Srpska

#Silovanje

'