AKTUELNO

Temperature će premašivati 38 stepeni.

Zbog ekstremno visokih temperatura koje će premašivati 38 stepeni, gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, hitno je naložio lokalnim zdravstvenim ustanovama i komunalnim preduzećima da budu spremni na preventivne mere.

Đaković ističe da prijedorski „Vodovod“ proveri svoje tehničke kapacitete i ispravnost mehanizacije za alternativno vodosnabdevanje, te da planira distribuciju vode smanjenim intezitetom.

-Obavezuje se "Vodovod" Prijedor da u saradnji sa drugim nadležnim institucijama pojača kontrolu kvaliteta vode za piće i na mestima intenzivnijeg okupljanja građana postavi cisterne sa vodom za piće - navedeno je u zaključku gradonačelnika.

Foto: Beta/Pixabay

Prijedorskom Domu zdravlja i Opštoj bolnici "dr Mladen Stojanović" naloženo je da preduzmu preventivne mere i obezbede uslove za prihvat većeg broja pacijenata.

"Obavezuju se Dom zdravlja Prijedor i Odelenje za društvene delatnosti da pojačaju kontrolu kvaliteta vode reke Sane na kupalištima, kao i na bazenima na području grada", naveo je Đaković.

Komunalnom preduzeću naloženo je da uvede vanredne termine odvoza otpada sa područja urbanih zona u cilju sprečavanja epidemija.

Komunalnom preduzeću naloženo je da uvede vanredne termine odvoza otpada sa područja urbanih zona u cilju sprečavanja epidemija.

Inače, za područje Prijedora danas je najavljena temperatura vazduha i iznad 38 stepeni, a proglašen je i crveni meteoalarm.

#Bosna i Hercegovina

#Temperatura

#vanredno stanje

'