AKTUELNO

Predednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su priče o tome kako se u ratu bavio švercom cigareta neutemeljene i da su opovrgnute ranije, jer se uvek pojavljuju pred neke od izbora.

On je kazao da je za vreme rata dobio najviše odlikovanje od tadašnjeg predsednika RS Radovana Karadžića, te da je njegov ratni raspored bila Narodna skupština RS, čiji je poslanik bio tokom rata i učestvovao u donošenju svih važnih odluka, pa i one o osnivanju Vojske RS.

"Da sam podložan ucenama ne bih se bavio politikom. Sve što sam imao nameru da kažem rekao sam, a neko ko ima nameru to da ispituje može slobodno, na raspolaganju mu je sva dokumentacija. Ugovori postoje, stanovi su prodani i u tom pogledu nema ništa novo", rekao je Dodik.On je istakao da se ne želi baviti ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem, koji je ranije danas rekao da se Dodik u ratu bavio švercom cigareta i da će kada ga god Dodik nazove "izdajnikom" obelodaniti dokumente o "Dodikovom kriminalu".

KONAČNO ZLO IDE NA SUD! ALBANSKI RATNI ZLOČINCI U STRAHU: Prvi optuženi mogao bi da bude Ramuš Haradinaj!

"To je nekoliko puta već reciklirano u javnosti, kad god su izbori neko je pokretao vrstu te priče. Ponosan sam na sve što sam radio. Nikad o tome nisam govorio javno, bio sam komandir čete Vojne policije godinu dana, na Aerodromu koji je u to vreme gadjan i granatiran iz Hrvatske", rekao je Dodik.

On je još kazao da je pre rata imao fabriku nameštaja i u Banjaluci i u Beogradu, a da je u RS radilo 195 radnika od kojih je 42 bilo angažovano u Vojsci RS.

"Kao čovek koji se bavio biznisom, ulagao sam svoja lična sredstva da se osposobi pista kako bi avioni bezbednije mogli da sleću i poleću", istakao je Dodik.

On je istakao da će nastaviti ukazivati na to da su u zajedničkim institucijama BiH ugroženi interesi RS, dodavši da to "javnost zna bolje od njega".

#Dragan Mektić

#Milorad Dodik

#Odgovor

'