AKTUELNO

NIJE IZDRŽALA: Ceo region se oprašta od nje, a na društvenim mrežama se oglasila I ONA!

Alisa Mahmutović, majka dečaka Mahira Rakovca, čije je samoubistvo u decembru 2015. godine potreslo javnost u celoj Bosni i Hercegovini i regionu, preminula je nakon teške bolesti. Potresnim statusom na Fejsbuku, od Alise se oprostila i Aleksina mama, Dragana Janković.

Pročitajte još: VELIKI POŽAR U TREBINJU! Širi se u više pravaca, sve bliže kućama

Alisa i njen suprug Dubravko Lovrenović, u fokus javnosti dospeli su nakon samoubistva njihovog sina, 14-godišnjeg Mahira. Iako je istraga Tužilaštva Kantona Sarajevo nakon dečakove smrti pokazala da na njegovom telu nije bilo tragova nasilja, Mahmutović i Lovrenović su do poslednjeg dana tvrdili da je Mahirova smrt posledica vršnjačkog nasilja koje je doživeo u školi.

Pakao kroz koji su prošli Mahirovi roditelji, najbolje znaju roditelji malog Alekse Jankovića, koji je imao sličnu tragičnu sudbinu. Ta nesreća koja ih je zadesila, zbližila je ove dve porodice, te je Aleksinoj mami Dragani, veoma teško pao Alisin odlazak.

U znak njihovog prijateljstva, Dragana joj je napisala pismo, koje je objavila na svojoj Fejsbuk stranici, a mi vam ga prenosimo u celosti.

Pročitajte još: ZVORNIK NE PAMTI OVAKVO ZVERSTVO: ISKASAPILA MUŽA jer ju je zlostavljao, policija za sada pronašla samo TRUP I GLAVU!

Draga moja Alisa, poslednji put kada smo se dopisivale obećala si mi da ćeš se boriti protiv svih nedaća tuge i boli koje su se dogodile. Draga moja Alisa, nemoguće mi je da sebi objasnim da te nema. Tolika količina energije kojom smo hteli da svoje tuge, zajedničke, iste, jednake i proistekle iz prerano ugašene mladosti naše dece usmerimo na borbu protiv nasilja osnivanjem fondacije "Mahir i Aleksa". Srušili smo granice koje su nas godinama delile, mešali dva jezika i dve vere, sročili sve u jednu ljubav, veliku ljubav... Deca!! Deca naša i vaša, sva deca bez podele, predrasuda... Danas se osećam tužno, prazno, beskrajno nesrećno što si otišla. Verovala sam da ti to možeš, žene su jake i žilave, žene su hrabre. Verovala sam da snagom duha i srcem koje je veliko, tvojim .... možemo protiv svega. Mnogo toga je planirano, mnogo je truda uloženo i sve je konačno stalo tvojim odlaskom. I dok pišem ovo pismo TEBI, osećam takav bol u grudima i osećam neopisiv BES celim bićem zato što znam kako je ugašena budućnost jedne porodice, tako brzo. U tren! Čuvaću te od zaborava draga moja, čuvaću i Mahira i Dubravka. Ja nastavljam tamo gde smo stali zajedno, do poslednjeg atoma snage, do zadnje kapi krvi u ime naše dece. Obećavam ti!! Spavajte mirnim snom zajedno dragi moji prijatelji. A ja ću dugo, dugo tugovati za vama.... Posvećeno porodici Mahira tragično nastradalog dečaka iz Sarajeva, žrtve vršnjačkog nasilja. Posvećeno Alisi i Dubravku, osnivačima Fondacije "Mahir i Aleksa". Aleksina mama"

#Dečak

#Majka

#Samoubistvo

#Smrt

#Vršnjačko nasilje

'