AKTUELNO

Pacijentkinja iz Bjeljine je nakon porođaja reoperisana u Srbiji i odstranjeno joj je više od metar creva kao i nekoliko desetina centimetara gaze zaostale od carskog reza.

Kako pišu bosanski mediji, carski rez je zbog nesavesnog rada medicinskih radnika koji su obavili ovaj zahvat ugrozio život pacijentkinje iz Bjeljine.

Naime, dva radnika iz bijeljinske bolnice prijavljene su bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, zbog sumnje da su počinila krivično delo nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Foto: Pixabay.com

Izveštaj protiv medicinskih radnika Tužilaštvu je podnela Policijska uprava Bijeljina, i to protiv S. S. i S. O., koji se sumnjiče da su u avgustu prošle godine prilikom obavljanja operativnog zahvata postupali suprotno smernicama za sprovođenje bezbedne hirurgije i suprotno upustvu o radu operacionog bloka.

Pročitajte još: GOTOVO SA ŠALTERIMA: Evo KO će i KAKO ubuduće overavati ZDRAVSTVENE KNJIŽICE

Naime, oni se nisu pridržavali pravila zdravstvene struke, te su tako tokom operacije u stomaku pacijentkinje ostavili zavoj, koji je prouzrokovao teške telesne povrede i teško narušavanje zdravlja pacijentkinje iz Bijeljine.

#Doktor

#Operacija

#porodilja

'