AKTUELNO

Oprezno i uvek pročitajte indikacije, mere opreze i neželjene reakcije na bilo koji proizvod koji konzumirate.

Majka sedmogodišnjaka iz Sarajeva uočila je u dva navrata da je stolica njenog dečaka potpuno crna. Potpuno van sebe, znajući da je to jedan od simptoma unutrašnjeg krvarenja, požurila je kod lekara, koji je poslao dete na hitne pretrage.

Pročitajte još: TUGA DO NEBA! Borila se LAVOVSKI ZA ŽIVOT, ali joj SRCE nije izdržalo!

- U ambulanti je detetu urađena hitna laboratorijska analiza krvi i urina, a doktorka je rekla da je nalaz uredan. Pitala je da li dete koristi neke lekove ili preparate, šta je jelo itd. Nismo uvideli da je bilo šta od te hrane moglo uzrokovati navedne promene – kazala je majka.

Foto: Pixabay.com

Doktorka je dala uput za Pedijatrijsku kliniku i savetovala da se dete odvede na pregled ako se ponovo pojavi crna stolica.

Razmišljala sam, razmišljala, analizirala sve što je sin pojeo i popio i onda mi je bljesnulo. Sladoled i to crne boje. Odmah sam na internetu pretražila objave i našla tekst u kojem je opisano da taj sladoled ostavlja crnu boju na jeziku i ima karakterističnu boju zbog velike količine kakaa u kombinaciji s prirodnom bojom biljnog ugalj. Takođe, navodi se da zbog intenzivnog pigmenta utiče na boju stolice. Kamen mi je pao sa srca – rekla je dečakova mama i dodala da je želela ovu priču podeliti sa ostalim roditeljima kako ne bi došli u sličnu situaciju i zabrinuli se bez razloga.

Pročitajte još: HOROR! Mladići automobilom uleteli u reku, policija ZANEMELA kada je IZVUKLA TELA

Proizvođači ovog sladoleda kažu da je boja potpuno bezopasna, a to je potvrdila i jedna žena koja radi u apoteci. Objasnila je da se medicinski ugalj koristi kao stomačni detoksikator koji za sebe veže toksine koji se oslobađaju iz mikrobiološki neispravne hrane.

#Bolest

#Sarajevo

#Sladoled

#želudac

'