AKTUELNO

Starica je, kako tvrde šokirani meštani, sahranjena je u nedelju, dok niko u selu nije znao kako je izgubila život.

Obdukcijom tela Nevenke Ignjatović (82) iz okoline Laktaša potvrđene su ranije sumnje da ju je pregazilo vozilo, jer su kod nje uočeni brojni lomovi rebara, ali i na kičmenom stubu i drugim delovima tela, prenose bosanski mediji.

Telo starice ekshumirano je juče, kada je obavljena i obdukcija, a koju je ranije zatražilo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Sumnja se da je, učeći da vozi, unuk Vladimir Ignjatović (18) iz sela Papažani pregazio svoju babu.Terete ga da ju je usmrtio Kadijem.

Vladimir je lišen slobode, zajedno sa ocem Zoranom (52), komšijom Radenkom Zelencem (29) te vlasnikom vozila Radanom Gudurašem (43) iz Kripkovaca.

Policija je, kako navode mediji, utvrdila da su nesreću pokušali "prepakovati" tvrdnjom da je baka pala sa merdevina dok se penjala na tavan pomoćnog objekta.

Tragedija se dogodila u petak popodne. Došli su neki ljudi koji su od porodice Ignjatović kupili trešnje, pa su ih brali. Kada su završili posao, taj Guduraš je valjda povikao malom Vladimir da sedne u automobil, da ga uči da vozi. Kad je ovaj seo za volan, došlo je do nesreće, navode meštani.

Vladimir Ignjatović i Guduraš pre nekoliko dana su uz izveštaj, predate Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Osumnjičene je tužilac ispitao, a s obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlog pritvora, oni su pušteni i u nastavku krivičnog postupka brane sa sa slobode.

#Baba

#Grob

#Smrt

'