AKTUELNO

Ajša Kurbašić i njena 15-godišnja ćerka Irmela poginule su sinoć u saobraćajnoj nesreći u Vučkovcima u Bosni.

Meštani Gradačca i Vučkovca u šoku su nakon teške nesreće u kojoj su u "Opel Cadetu" poginule učenica devetog razreda Osnovne škole “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” u Donjim Srnicama Irmela Kurbašić (15) i njena majka Ajša (38).

Kobne večeri, krenule su u Gradačac, gde je Irmela trebalo da učestvuje u defileu i proslavi maturske večeri. Samo pet kilometara od kuće na putu prema Gradačcu dogodila se stravična nesreća u kojoj su izgubljena dva života.

Velika tuga prisutna je u Osnovnoj školi “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” u Donjim Srnicama, u kojoj je Irmela završavala deveti razred. Direktorka ove ustanove Rabija Sadiković rekla je za bosanske medije, da su u prostorijama škole juče ujutro vladali muk i tišina. Zbog prevelikog šoka među učenicima i nastavnicima, nije bilo nastave. U učionici IX-1 razreda u trećoj klupi, umesto uvek vesele i nasmjane Irmele, bili su njena fotografija, cveće i knjiga žalosti.

Trogodišnjakinji život ugrožen

Nakon što im je ukazana pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Gradačac, povređeni su prevezeni u Univerzitetski klinički centar Tuzla, čiji su lekari kod trogodišnje A. Dž. konstatovali teške telesne povrede, dok su ostali putnici prošli s lakšim telesnim povredama.

Foto: Tanjug

Prema informacijama koje su mediji dobili od Eldara Šehića iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla, trogodišnjakinja je zadobila višestruke povrede i smeštena je u Jedinici intenzivnog lečenja. U toku dana bit će podvrgnuta operativnom zahvatu, u kojem će, zbog višestrukih povreda, učestvovati više lekarskih timova.

- Njeno zdravstveno stanje je izuzetno teško i životno je ugrožena tako da su sve prognoze o ishodu lečenja za sada veoma neizvesne - saopćeno nam je iz UKC-a Tuzla.

#Majka

#Saobraćajna nesreća

#Smrt

#devojčica

'