AKTUELNO

Travnička policija istražuje požar koji se dogodio 19. aprila na Odeljenju neurologiju i psihijatrije bolnice u Travniku.

U požaru je teško povređen 33-godišnji pacijent iz Novog Travnika Gabrijel Trbara.

Trbara je, naime, zadobio teške opekotine ruku i stomaka zbog kojih se trenutno nalazi na Kliničkom univerzitetskom centru u Sarajevu, a kako kažu njegovi roditelji, Ilija i Kata Trbara, u kritičnom je stanju.

- Amputirana mu je desna šaka, dok se lekari bore da mu spase drugu ruku. Trenutno je u komi, još uvek je životno ugrožen, kako su nam kazali doktori u Sarajevu - rekao je otac stradalog Ilija.

Porodica je juče Kantonalnom tužilaštvu u Travniku podnela krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba na Odeljenju neurologije i psihijatrije JU Bolnica Travnik, smatrajući da se požar dogodio zbog propusta osoblja. - Smatramo da je došlo do propusta osoblja jer nam je šef Odeljenja nakon požara kazao da je Gabrijel bio vezan, prema tome kako je mogao sam sebe zapaliti i s čim se zapalio tako da mu je izgorelo 50 odsto ruku, kako su naveli sarajevski doktori - rekao je Trbara.

Paradoks je i to, dodaje on, da iako su policiji prijavili da je došlo do samozapaljena pacijenta danas su iz travničke bolnice medijima kazali kako je uzrok požara nepoznat, a da je prilikom incidentne situacije stradao i jedan njihov zaposleni.Ovaj slučaj izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama, te je formirana i grupa "Istina za Gabrijela Trbaru"

#Bolnica

#Istraga

#Pacijent

#Požar

'