AKTUELNO

Telo dečaka je pronađeno nalazi na oko kilometar-dva od lokacije gde je Mehmed zadnji put viđen.

Telo trogodišnjeg Mehmeda Ćese, čiji je nestanak prijavljen u ponedeljak oko 14 sati, pronađeno je devet časova kasnije u reci Vesočnici u mestu Vesela, kod Bugojna. Nestanak deteta prijavio je otac Dževad, a da ga nema, primetili su njegova supruga i ostala deca.

Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK, potvrdio je da jedan meštanin uočio telo u vodi, a što su spasioci potom, nažalost, i potvrdili.

– Meštani, policija i spasioci su, nakon što je prijavljen nestanak dečaka i pretraživanja mesta na kojem je poslednji put viđen, pretraživali korito reke Vesočnice. Jedan od građana je javio da je uočio telo u reci – rekao je Prohan. Mesto gde je telo pronađeno nalazi se na oko kilometar-dva od lokacije gde je Mehmed zadnji put viđen.

– Telo je prevezeno u mrtvačnicu, a biće obavljene i druge istražne radnje i obdukcija tela – kazao je Prohan.

Dečak se u ponedeljak igrao nedaleko od kuće, u blizini džamije u Veseloj, sa još četvoro ili petoro dece, uključujući i njegovog jedanaestogodišnjeg brata. U jednom trenutku, Mehmed je otišao od tog mesta, što nijedan od njegovih drugova nije primetio, prenose Nezavisne novine.

Čim su shvatili da nema mališana, juče oko 14 časova, ostala deca su navodno došla do majke i rekla joj to, a onda su se svi digli na noge kako bi ga pronašli.

Nakon što je o nestanku obaveštena bugojanska policija, alarmirano je i stanovništvo ovog velikog naselja, koje se uključilo u potragu, kao i pripadnici Gorske službe spasavanja. Dete je gotovo 100 ljudi tražilo po ulicama sela i oko obližnje reke Vesočnice.

Pretpostavlja se da je smrt nastupila usled utapanja, ali će to biti utvrđeno istragom. – Od jutra se nastavljaju razgovori sa potencijalnim svedocima kako bi se utvrdile okolnosti nesrećnog događaja – naveo je Prohan.

#Dečak

#Reka

#Smrt

'