AKTUELNO

Kako je istakao, ne može imati poverenje u Tužilaštvo BiH, između ostalog, jer još uvek nije formiran predmet za "pokušaj ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića", 11. jula 2015. godine u Potočarima.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nema poverenja u Tužilaštvo BiH i da ono ima selektivan pristup.

Dodik je naveo da na to ukazuje to što je formiran predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakiba Softića, ali ne i protiv bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića zbog podnošenja zahteva za reviziju presude protiv Srbije.

- I ovo što se sada dešava oko Softića, neka je bošnjačka zavrzlama, koja treba da dovede do toga kao da se nešto kreće, a u suštini da ništa ne bude - rekao je Dodik novinarima u Zvorniku, preneli su banjalučki mediji.

Prema njegovim rečima, "ako se iko lažno predstavio" u slučaju podnošenja zahteva za reviziju presude, onda je to Izetbegović, koji je podsticao Softića, iako je on sam pre nekoliko godina rekao za sebe da je bivši agent BiH.

- To najbolje pokazuje ugovor koji su imali za njegove usluge koji je finansijski težak 150.000 KM, kao i to da je deo već plaćen - rekao je Dodik.

Smatra da potpisi Izetbegovića i Softića u vezi s tim govore o tome da je to "zajedničko udruženje, koje je trebalo nešto da napravi".

Tužilaštvo BiH zvanično je formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde Sakibom Softićem u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije zbog lažnog predstavljanja.

#Bakir Izetbegović

#Bosna i Hercegovina

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

#Sud

'