AKTUELNO

U Sarajevu se danas održava samit lidera zemalja zapadnog Balkana, zbog kojeg je bezbednost u gradu na najvišem nivou, a sve sigurnosne službe na nogama.

Sarajevo je danas domaćin samita premijera zapadnog Balkana, a kako je najavljeno cilj sastanka je približavanje zapadnog Balkana Evropskoj uniji i razgovor o regionalnim projektima u vezi s transportnom i energetskom infrastrukturom, kao i saradnje u oblastima mladih i obrazovanja.

Učesnici sastanka su premijeri Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije. Sastanku će prisustovati i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johanes Han i predstavnik vlade Republike Italije, zemlje domaćina samita zapadnog Balkana koji će biti održan u Trstu u julu, najavljeno je iz Veća ministara BiH.

Od ranog jutra na ulicama Sarajeva su jake policijske snage, a postavljeni su i snajperisti na zgrade u području održavanja sastanka.

To je juče najavio i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić koji je poručio kako nikome neće biti dozvoljeno da na bilo koji način ugrozi sigurnost samita.

Mektić je rekao da će biti preduzeto sve, od snajperske pokrivenosti pa do ostalih neophodnih mera.

- Nećemo dozvoliti nikome, formalnim i neformalnim grupama, da na bilo koji način ugroze bezbednost Samita premijera Zapadnog Balkana u Sarajevu. Rekao sam, svi su dobrodošli, poslao sam poruku i premijeru Vučiću - naglasio je Mektić.

Samit obezbeđuje više od 1000 policajaca, ceo prostor na kojem se nalaze učesnici samita pokriven je snajperima, a veliki broj policajaca raspoređen je i na ulicama glavnog grada, rekao je direktor direkcije za koordinaciju policijskih tela Mirsad Vilić.

#Aleksandar Vučić

#Sarajevo

#Zapadni Balkan

'