AKTUELNO

Ministar za rad Aleksandar Vulin izrazio je nadu da će ovaj put vlasti u BiH biti odgovornije i da će više voditi računa.

Ministar Aleksandar Vulin kaže da je zabrinut za bezbednost premijera Aleksandra Vučića u Sarajevu, ali da se nada da će vlasti BiH biti odgovornije nego pre godinu dana u Srebrenici, da će više voditi računa i sprečiti onog ko je nekažnjeno pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Potočarima, da to pokuša ponovo.

On dodaje da ga raduje izjava predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića da premijer Srbije "dolazi među prijatelje", posebno što je premijer Srbije imao loše iskustvo prošle godine u Srebrenici kada je, kako kaže, isto dolazio među prijatelje.

- Ono što me najviše plaši je što je prošlo godinu dana od pokušaja ubistva Vučića u Potočarima, a da nemamo nijedno ime, a pokušaj ubistva je učinjen pred kamerama čitavog sveta - rekao je Vulin za RTS.

Na samitu u Sarajevu govoriće se o ekonomskim potencijalimai zajedničkoj saradnji, a Vulin kaže da je to životna potreba svih ljudi na Balkanu, a da je pokitika premijera i Srbije da budemo stabilni, da privlačimo investitore, da budemo vredni nečijeg ulaganja.

-To bez mira ne može. Nekada izgleda da je Srbija usamljena u borbi za mir i stabilnost regiona, ali to je naša odgovornost - naglasio je on.

Dodaje da nije slučajno što je Merkel primila Vučića dva dana pred samit u Sarajevu, te da je time poslala snažnu poruku podrške Srbiji i svemu što je urađeno do sada.

- Kada vam kaže da je zadovoljna kako se razvija ekonomija Srbije, da se vidi pad nezaposlenosti, da to nije dovoljno da treba više raditi, ali da se ide u dobrom pravcu. To je snažna politička i ekonomska poruka koju svi veoma dobro razumeju. Nije Srbija uvek imala ranije takav tretman - zaključio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Bezbednost

'