AKTUELNO

Telo Konstantina Stijepića (10) koji je bolovao od autizma, pronađeno je 12. marta dva kilometra od porodične kuće, na području opštine Lopare. Telo dečaka je u šiblju našao njegov teča.

Veliki broj meštana i rodbine okupio se ispred porodične kuće Stijepića u majevičkom selu Labucka kod Lopara, kako bi na večni počinak ispratili tragično nastradalog desetogodišnjeg Konstantina Stijepića.

Ispred kuće Stijepića, zajedno sa učiteljem, stigla su i sva deca iz lokalne škole iz Lipovice, kako bi odali počast nastradalom mališanu.

Nakon parastosa tužna povorka na čijem čelu su se nalazila deca, uputila su se ka porodičnom groblju.

Tešku tišinu, koja se nadvila nad ovo majevičko selo, prekidali su samo jauci Konstantinove neutešne majke.

Telo nastradalog desetogodišnjaka pronađeno je u nedjelju, 12. marta dva kilometra od porodične kuće u selu Labucka, na području opštine Lopare, nakon što je nestao pet dana ranije.

U potrazi je učestvovalo više od 300 ljudi, ali je dečak nažalost pronađen prekasno, a obdukcijom je utvređeno da se smrznuo.

Prema rečima rodbine i poznanika porodice Stijepić, nesreća je što se dečak, koji je bio autističan, od kuće udaljio bez mobilnog telefona.

- Iako je bio autističan, bio je komunikativan i mogao je da se javiti na telefon. Verovatno se u nekom trenutku previše udaljio i zalutao... hodao je unaokolo, ali nije znao da se vrati kući, rekao je jedan od meštana ovog sela.

Na nesreću, tog dana je vreme bilo loše i hladno, a obdukcijom je utvrđeno da je smrt dečaka nastupila tri-četiri dana pre nego što je njegovo telo pronađeno usled smrzavanja.

#Dečak

#Konstantin Stjepić

#Sahrana

'