AKTUELNO

Ona je svoj mentalno zaostaloj ćerki pomogla Sanji da se porodi u štali, nakon čega je ugušila novorođenčad i bacila ih na njivu.

Vojkani Bogojević (54), iz Trnjana kod Doboja povećana je kazna zatvora sa šest na 10 godina, zbog podsticanja i ubistva troje unučića, koje je rodila njena mentalno zaostala ćerka Sanja, naveli su iz Vrhovnog suda RS.

Prema optužnici, je od 2011. do 2015. rodila tri bebe koje su ubijene i zakopane na porodično imanju, prenose bosanski mediji.

U optužnici se navodilo da je Vojkana pomogla Sanji da se porodi u štali, nakon čega je ugušila novorođenčad i bacila ih na njivu.

U ovom šokantom slučaju, koji je otkriven u januaru 2016.,u međuvremenu su na tri godine zatvora osuđen Sanjin rođak Rade Bogojević, dok su po šest meseci zatvora dobili Vid Janković iz Dugog Polja kod Modriče i Žarko Cvijetić iz Skugrića.

Njih trojica se terete za obljubu mentalno zaostale devojke.

DNK analizom je utvrđeno da je Rade Bogojević bio otac jedne od dve pronađene bebe, a identitet oca druge bebe nije utvrđen iako je analiziran biološki trag svih optuženih. Treća odbačena beba nije ni pronađena.

#Smrt

#Ubistvo

#deca

'