AKTUELNO

Ona je stigla u jednodnevnu posetu tom gradu.

Sastankom sa predsedavajućim i članovima Predsedništva Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerna počela je radnu posetu BiH.

Nakon sastanka u Predsedništvu planiran je susrest sa Denisom Zvizdićem, predsedavajućim Saveta ministara BiH, i njegovim zamenicima Mirkom Šarovićem i Vjekoslavom Bevandom, a sastanku bi trebao prisustvovati i Igor Crnadak, ministar inostranoh poslova BiH.

- Radim sa željom da vidim napredak na reformskom putu svakog od partnera sa zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji, kako bi bilo osigurano da taj proces neumoljivo napreduje. Regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi i dalje ostaju izuzetno važni u ovom kontekstu - rekla je Mogerini uoči dolaska u posetu zemljama Zapadnog Balkana.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sletela je u Sarajevo, javljaju bosanski mediji.

Ona će se tokom jednodnevnog boravka u BiH sastati sa članovima Predsedništva BiH, predsedavajućim Saveta ministara Denisom Zvizdićem, njegovim zamenicima, ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnatkom i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Mogerini je u Sarajevo stigla nakon što je prethodno danas posetila Kosovsku Mitrovicu i Prištinu.

#Federika Mogerini

#Poseta

#Sarajevo

'