AKTUELNO

Oni su prokomentarisali zahtev za reviziju presude o genocidu, smatrajući da je njegov cilj izazivanje sukoba.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević izjavio je da podneti zahtev za reviziju presude za genocid protiv Srbije ima za cilj pre svega destabilizaciju regiona.

- Bakir Izetbegović već najavljuje svoj sledeći potez, kako bi se izvukao iz političkih problema koje je sam izazvao – izjavio je Milivojević gostujući u Jutarnjem program televizije Pink.

Srpsko-bošnjački odnosi su, kako smatra, u velikoj krizi i nema uslova za normalizaciju odnosa Beograd-Sarajevo u skorije vreme.

- Sada, kada je reč o pravnom aspektu, sve je u rukama suda, koji treba da reši da li zahtev ima osnova, a novih dokaza nema i to je sigurno – smatra Milivojević.

Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista “Alo”, smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka dobri, ali da je problem u odnosu političkih elita, a Izetbegović, koji nastavlja politiku Alije Izetbegovića, pokušava da izazove nove incidente.

Kako smatra, nova zatezanja odnosa izazvala je i poseta Sulejmana Ugljanina Hašimu Tačiju, koja, kako su mnogi ocenili, narušava integritet Srbije.

I. P.

#Bakir Izetbegović

#Bosna i Hercegovina

#Odnosi

#Sarajevo

#Zoran Milivojević

'