separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Vojne vežbe Eufora 'Brzi odgovor' u bazi kod Sarajeva


- U vojnoj bazi Butmir kod Sarajeva danas su počele redovne godišnje vojne vežbe 'Brzi odgovor', kojima se proverava sposobnost Eufora da brzo i efikasno, po potrebi, pojača vojno prisustvo u BiH, koristeći deo rezervnih snaga u partnerskim zemljama


Na svečanom otvaranju, vojnicima se obratio komandant Eufora, general major Rajnhard Trišak, koji je naglasio da Eufor održava ograničeno vojno prisustvo u BiH, ali ima sposobnost da brzo pojača svoje brojno stanje i snagu i reaguje na svaku pretnju sigurnom i stabilnom okruženju.

- Vežbama 'Brzi odgovor' proveravaju se mehanizmi za brzo aktiviranje naših rezervnih snaga i njihovu integraciju sa snagama koje su raspoređene u području operacija. Činjenica da su ovde postrojeni pripadnici naših rezervnih snaga iz Velike Britanije i Austrije pokazuje da to funkcioniše - porucio je Trišak.

On je zahvalio Oružanim snagama BiH i drugim nadležnim ministarstvima na saradnji sa Euforom.

Svečanosti u bazi Butmir prisustvovali su predstavnici institucija na državnom niovu i ambasada, kao i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Klix.ba dodaje da su se, uz kolege iz Euforovog višenacionalnog bataljona u BiH, postrojili i pripadnici Euforovih rezervnih snaga koji su došli iz Austrije, Bugarske, Madarske, Rumunije, Velike Britanije i Kfora i da će od 7. oktobra do 11. oktobra održati vojnu vežbu u celoj BiH.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti