AKTUELNO

Vremenska prognoza za sutra ne predviđa ništa bolje.

Banjaluku je večeras pogodilo nevreme praćeno jakim pljuskovima i grmljavinom, a kiša je prešla u intenzivan grad koji je zahvatio pojedine delove grada.

Nakon što je prestao grad, nastavila je da pada kiša praćena grmljavinom, prenele su "Nezavisne".

Nevreme je u poslepodnevnim časovima zahvatilo i Sarajevsko-romanijsku regiju.

Na Sokocu je grom udario u čvorište između dalekovoda Sokolovići i UNIS, koji strujom napaja 30 trafostanica, što je izazvalo prekid u elektrosnabdevanju, prenosi RTRS.

U Republici Srpskoj i sutra se očekuje oblačno vreme sa kišom i pljuskovima i najvišom temperaturom od 17 do 24 stepena Celzijusova.

Preusmereni letovi

Jako nevreme u Sarajevu i smanjena vidljivost uzrokovali su u kasnim poslepodnevnim satima probleme i u odvijanju avionskog saobraćaja. Dva aviona nisu uspela da slete i preusmerena su na aerodrome u Beogradu i Zagrebu, prenosi Klix.ba

Avion kompanije "Flajdubai" koji je leteo iz Dubaija ka Sarajevu trebalo je da sleti na sarajevski aerodrom u 17.55. Kružio je pola sata ali nije uspeo da sleti te je odleteo u Beograd. Njegov dolazak u Sarajevo je pomeren za 20 sati.

Avion "Jurovingsa" iz Štutgarta, koji je trebalo da stigne u 17.10 sati, nakon 10-minutnog kruženja preusmeren je u Zagreb. Kasnio je i drugi avion ove kompanije iz Kelna koji je u severnom delu BiH kružio 45 minuta, ali je uspešno sleteo u 17.28 sati.

Poplave u Goraždu

Nevreme praćeno kišom i vetrom pogodilo je oko 20 sati i Goražde i uzrokovalo brojne probleme. Poplavljena su gradska jezgra, a vatrogasci, civilna zaštita, policija i građani bore se sa blatom i muljem.

Kako javlja dopisnica portala Klix, ulice Kulina bana i Zaima Imamovića su potpuno poplavljene. Izlile su se površinske vode i kanalizacija, a voda je ušla i u objekte koje se nalaze duž ulica. Policija na terenu preusmerava saobraćaj jer su ove dve ulice potpuno blokirane.

Jaka kiša i grad praćeni vetrom nosili su predmete, grmlje i lišće, pa su ulice pune smeća i mulja.

- Ovo je katastrofa, naši objekti su ponovo poplavljeni, voda se izlila, svuda je blato, užas, ne znamo šta više treba uraditi, samo tražimo rešenje - rekli su ogorčeni vlasnici objekata u ulici Kulina bana.

#Bosna i Hercegovina

#Nevreme

'