separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta u Republici Srpskoj: Jačati nacionalno, duhovno, kulturno jedinstvo Srba


Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta prisustvovao je 11. Janjskom višeboju koji je održan u Strojicama u Republici Srpskoj, gde je ukazao na zanačaj jačanja nacionalnog, kulturnog i duhovnog jedinstva srpskog naroda.


Janjski višeboj je tradicionalna sportsko-zabavna i etno-turistička manifestacija koja je poznata po tome što okuplja veliki broj meštana, ali i Janjana rasutih širom sveta.

Višeboj je održan prethodnog vikenda a jedan od trofeja uručio je i Linta. Učesnici su se takmičili u bacanju kamena s ramena, skoku u dalj i nadvlačenje konopca, košenju trave, šahu, razvijanju janjske pite, spravljanju čuvenog sira gužvaša, a izabrana je i najlepša janjska nošnja.

Linta je tom prilikom naglasio da jedan od najvažnijih ciljeva Srbije i Srpske treba da bude jačanje nacionalnog, duhovnog i kulturnog jedinstva srpskog naroda bez obzira na postojeće granice. 

To, između ostalog, znači da čuvamo srpski jezik i ćirilicu, da se okupljamo oko Srpske pravoslavne crkve, da njegujemo kulturu sećanja na naše stradale sunarodnike u 20 veku, rekao je on.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti