AKTUELNO

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će pozvati Srbe u Americi da na sledećim izborima glasaju za aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

Dodik je rekao da u kontinuitetu podržava Trampa i kako smatra da je Tramp realan, racionalan političar i veliki lider koji je Americi vratio ekonomsku stabilnost i koji ima najveći rast popularnosti u SAD.

- Bez obzira što trpim posledice zbog podrške njemu i što mi je američka administracija, sa kojom i on sam ima probleme, uvela sankcije, mislim da je dobro da on ponovo pobedi na izborima. Kad dođe vreme poslaću poruku svim Srbima koji imaju pravo glasa u Americi i kojima je važno šta ja kažem, da glasaju za Trampa - izjavio je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše značaj susreta poput onog koji je imala predsjednica RS Željka Cvijanović nedavno sa zvaničnicom SAD Lorom Kuper, Dodik je rekao da je nesumnjivo važno da se predstavnici RS sreću sa važnim ljudima američke administracije i da mogu izneti svoje stavove.

On je istakao da to samo govori o novom pristupu prema kojem novi članovi američke administracije pokušavaju da što više slušaju, umesto da ne slušajući nikoga i nameću svoja rešenja, kako je to činila stara administracija.

- Zato me raduju takvi sastanci i podržavam ih - istakao je Dodik.

#Donald Tramp

#Milorad Dodik

'