AKTUELNO

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv muškarca (36) iz tog grada kojom se tereti za seksualno zlostavljanje svoje ćerke (14)!

Kako je potvrđeno u OJT Banja Luka, ocu monstrumu se na teret stavlja da je počinio krivično delo obljuba nad detetom mlađim od 15 godina za koje je Krivičnim zakonom Republike Srpske zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Radi se o slučaju koji je u martu šokirao Banjaluku kada su u javnost isplivali detalji šokantnog zlostavljanja. Slučaj je otkriven nakon što se devojčica poverila svojim prijateljicama u školi. Navodno su razgovarale na temu seksualnog obrazovanja učenika, kada je devojčica odlučila da se poveri drugaricama.

- Ispričala im je da je imala seksualne odnose sa ocem, što je njih šokiralo. Prijateljice su joj rekle da to nije normalno i savetovale su je da to prijavi i zatraži pomoć - pojašnjava izvor blizak istrazi.

Nakon prijave osumnjičeni nije bio dostupan istražnim organima jer se nalazio u Hrvatskoj. Za njim je raspisana potraga i 24. marta je uhapšen na graničnom prelazu Kamensko kada je iz Hrvatske ušao u BiH.

Odlukom Okružnog suda u Banjaluci njemu je tada određen pritvor, koji mu je, nakon potvrđivanja optužnice, produžen do izricanja prvostepene presude. Kontrola opravdanosti pritvora vršiće se svaka dva meseca, piše Avaz.

#Banjaluka

'