separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Dodik s episkopom Lukijanom: Srpska pravoslavna crkva je ključni deo identiteta Srba


Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Vladičanskom dvoru u Sent Andreji s episkopom budimskim Lukijanom.


Dodik je rekao da je veoma važno da se sačuva Srpska pravoslavna crkva jer je ona najvažniji deo srpskog identiteta, preneli su banjalučki mediji.

- Crkva je kroz istoriju, u različitim okolnostima, uspela da očuva i okupi srpski narod i zato danas imamo Srbiju, Republiku Srpsku, naše jake srpske zajednice širom sveta. Srpski narod je narod mira kao što je to uvek pokazivao. Verujem da je vreme turbulencija prošlo i da je ovo vreme mira, stabilnosti i afirmacije našeg identiteta - poručio je Dodik.

On je naveo da je srećan što je u poseti SPC u Mađarskoj i što vidi zadovoljnu srpsku zajednicu.

Autor: Tanjug/Kabinet Predsedavajućeg Predsedništva BiH

- Zahvalan sam Mađarskoj što je regulisala prava srpske nacionalne manjine i ona je primer kako to pitanje može da se reši na obostrano zadovoljstvo - istakao je Dodik.

- Ovo je država tradicije i kulture i mi, Srbi pravoslavci se dobro osećamo ovde zajedno sa Mađarima - rekao je vladika Lukijan. 

Nakon susreta s episkopom Lukijanom, Dodik je obišao Srpsku pravoslavnu crkvu u Sent Andreji i Srpski muzej Budimske eparhije, a vladika mu je uručio medalju.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti