separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Čubrilović: Zadovoljni smo dobrom saradnjom profesora prava, sudija, tužilaca i drugih pravnika između Srbije i Republike Srpske


Predsednik Narodne Skupštine Republike Srpske organizovao je prijem za delegaciju Srpskog udruženja za krivično pravnu teoriju i praksu koju su činili predsednik Udruženja prof. dr Stanko Bejatović iz Beograda, te članovi predsedništva Udruženja, Miroslav Alimpić sudija Apelacionog suda u Novom Sadu i Miodrag Simović, sudija Ustavnog suda BiH.


Ispred Ministarstva pravde Srpske bio je prisutan pomoćnik ministra Goran Zec.

Tom prilikom istaknuto je zadovoljstvo izuzetno dobrom saradnjom eminentnih profesora prava, sudija i tužilaca, kao i drugih pravnika, pre svega između Republike Srbije i Republike Srpske, ali isto tako i sa područja čitavog regiona. 

Na redovnim i stručnim seminarima se razmatraju aktuelne teme i naučno obrađuju pojedini pravni instituti. 

Još jednom je potvrđeno da će Republika Srpska, odnosno grad Trebinje biti domaćin tradicionalnog skupa pravnika iz regiona svake godine u drugoj polovini aprila. Osim toga razgovarano je i o učestvovanju pravosudnih institucija BiH i Republike Srpske u opsežnom istraživanju pravnosnažno okončanih krivičnih postupaka za ratne zločine u čitavom regionu... 

Zahvaljujući se na prijemu i podršci u daljem radu, predstavnici Udruženja su pozvali predsedika Čubrilovića da bude gost na septembarskom savetovanju Udruženja koje se održava na Zlatiboru.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti