separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

U Tuzli stanje elementarne nepogode od poplava


U Tuzli je proglašeno stanje elementarne nepogode od poplava nakon što je obilna kiša na ovom području uzrokovala izlivanje bujičnih voda i aktiviranje kliziša, što je ugrozilo oko 50 objekata i pričinilo veliku materijalnu štetu.


 Gradski štab Civilne zaštite je na vanrednoj sjednici konstatovao da je izlivanje vodotoka uzrokovalo veliku materijalnu štetu pri čemu je prekinut deo vodovodne mreže, oštećeni pojedini mostovi i putevi, prenosi Klix.ba. 

-Aktivirano je desetak klizišta, a zbog najave novih kišnih padavina u narednim danima realno je ocekivati i druga klizišta - naveli su u Civilnoj zaštiti.

 Iz Civilne zaštite podsecaju da se, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kišne padavine ocekuju još najmanje pet narednih dana, odnosno do petka, 7. juna, navedeno je na portalu grada Tuzla. 

Jedan od zakljucaka Gradskog štaba Civilne zaštite je da se odmah pristupi čišćenju vodotoka, popravci oštećenih mostova, puteva i druge infrastrukture, da se pristupi sanaciji odrona i klizišta, kao i da se nastavi sa svim drugim aktivnostima na otklanjanju posledica. 

Reka Jala izlila se juče usled obilnih padavina i napravila probleme u Tuzli i u Mesnoj zajednici Simin Han, dok je velika kiša uzrokovala izlivanje potoka na području naselja Lipnica.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti