AKTUELNO

Dve medicinske sestre koje rade na Odeljenju pedijatrije Kantonalne bolnice “Dr Safet Mujić” u Mostaru hospitalizovane su zbog morbila na Odeljenju za zarazne bolesti.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio šef službe dr Nazif Derviškadić, istaknuvši da je reč o medicinskim sestrama koje su nepotpuno vakcinisane, a bile su u kontaktu sa decom obolelom od morbila.

Pored ova dva slučaja, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona zabeleženo je još 13 slučajeva obolevanja od morbila, potvrđeno je iz Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNK-a.

– Ni u jednom slučaju nije bilo komplikacija. Zadnjih sedam dana nema prijavljenog slučaja, nadam se da će tako i ostati. Mi pratimo stanje, izlazimo na teren. U KB “Dr Safet Mujić” smo obavili vakcinisanje osoblja koje nije bilo vakcinisano, zadnjih pet dana obilazimo vrtiće i gledamo vakcinalne kartone dece, kako bi skrenuli pažnju roditeljima na važnost vakcinisanja, radimo što je u našoj mogućnosti – ističe Alajbegović.

Veliku pomoć, tvrdi, imaju od dr Jurice Arapovića, specijaliste infektologije Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, koji je kontinuirano na raspolaganju i usluzi, a koji je i uočio morbile kod većine obolelih, prenosi Srpskainfo.

#Boginje

#Mostar

#morbile

'