AKTUELNO

Vanredno stanje uvedeno je u nekoliko opština obe zemlje.

Nevreme u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj još ne jenjava. Dok se u BiH i dalje traga za malenim Ibrahimom (6), koji je juče pao u nabujali potok, u Hrvatskoj je jedna osoba izgubila život u podivljalom moru.

Pročitajte još: NEVREME ODNELO PRVI ŽIVOT U HRVATSKOJ! U moru pronađeno telo muškarca - PAO SA BRODA I UTOPIO SE

Sanski Most se našao na udaru vodene bujice koja je napravila pravi lom u tom gradu.

Foto: www.avaz.ba/Grad Prijedor

Kiša koja se pojačala juče napravila je velike probleme građanima tog grada, a na akciji spasavanja i podrške bilo je angažirano stotinak spasilaca FUCZ-a.

Sinoć je, kako piše Avaz.ba, u tom gradu bila sablasna atmosfera.

U Bosanskom Novom sinoć je proglašeno vanredno stanje.

Vodostaj reke Une u Novom Gradu u 21 sat iznosio je 511 centimetara, što premašuje nivo redovnih mera od poplava. Vodostaj reke Sane u ovoj opštini je prvo bio u stagnaciji, a zatim je do 22 sata porastao za dva centimetra i iznosi 544 centimetra.

Foto: Tanjug/foto FENA/Muhamed Sadiković

Nastavlja se potraga za dečakom

Potraga za šestogodišnjim dečakom koji je juče upao u nabujali potok u mestu Begov Han kod Žepča, biće nastavljena danas nizvodno duž korita reke Bosne.

Foto: avaz.ba/R.Agić

Jučerašnja celodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti meštana, ali i drugih službi za spašavanje nije dala rezultate koji bi smanjili bol i tragediju koja je pogodila porodicu dečaka. Akcija potrage biće nastavljena i danas, a tokom akcije pretraživati će se obale reke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

Pročitajte još: OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA DEČAKOM (6) KOJI JE UPAO U NABUJALI POTOK! Od njega ni traga, spasioci sutra nastavljaju akciju

Hrvatska: Vodostaji tek jutros prestali da rastu

Vodostaji su juče celog dana rasli i u Hrvatskoj, koja je takođe pogođena poplavama, prenose hrvatski portali. Vanredna situacija proglašena je u Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici, gde je vodostaj Une dostigao 450 centimetara.

Vodostaj Une u Kostajnici je u 22 sata iznosio 452 centimetra, a vodostaj Korane u Karlovcu je 798 centimetara, ali su se oba zaustavila u sredu ujutru. Ipak, vanredno stanje je i dalje na snazi. Sve službe zaštite i spašavanja u punoj su pripravnosti.

- Stanje još uvek nije kritično i nijedna kuća još nije poplavljena. Na najkritičnijim su mestima već ranije postavljene tzv. box barijere i nasipi, a pripadnici civilne zaštite i drugih službi obilaze teren i po potrebi učvršćuju nasipe. Kako bi izbacili vodu iz nekih dvorišta, pumpe su u stalnom radu. Organizovali smo dežurstva tokom cele noći, pa verujemo da nas voda neće iznenaditi - rekao je za Hinu kostajnički gradonačelnik Dalibor Bišćan u utorak veče.

#Bosna i Hercegovina

#Hrvatska

#Nevreme

#Poplave

'