AKTUELNO

U banjalučkom naselju Lazarevo, noćas oko 1.30 izlio se Vrbas, dok se u Prijedoru izlila Sana. Kako prenosi lokalna ATV televizija, nivo vode nastavlja da raste, i to 10 centimetara po satu.

Trenutni nivo Sane u Prijedoru je 460 centimetara, a kritična tačka je na 420 centimetara, dok je u naselju Gomjenica počelo postavljanje vreća sa peskom kako bi se sprečilo izlivanje reke, prenose Nezavsne. U pojedinim delovima Bosne i Hercegovine stanje s poplavama znatno se pogoršalo tokom noći - u delovima Doboja naređena je evakuacija, u delovima Banjaluke proglašeno je vanredno stanje, a u nekim mestima je otkazana školska nastava.

Foto: Tanjug/foto FENA/Muhamed Sadiković

Opštine Bosanska Krupa i Sanski Most proglasili su stanje prirodne nesreće zbog poplava, koje je prouzrokovala obilna kiša u poslednja dva dana. Na sinoćnoj vanrednoj sednici Štaba civilne zaštite Unsko-sanskog kantona (USK) konstatovano je da ipak nema elemenata da se donese takva odluka za područje celog kantona, s obzirom da je situacija u drugim gradovima i opštinama trenutno pod kontrolom.

Foto: Tanjug/foto FENA/Muhamed Sadiković

Policija Opštine Doboj Jug naredila je sinoć evakuaciju stanovništva naselja Matuzići čiji se domovi nalaze uz reku Usoru koja preti da se izlije iz korita, stanovništvo je obavešteno da napusti domove, a kao alternativni smeštaj navedena je lokalna škola. Ministarka prosvete i kulture u Vladi RS Natalija Trivić saopštila je sinoć da je obustavljena nastava u Banjaluci, Tesliću, Novom Gradu, Čelincu, Trnu i Laktašima.

#Poplave

#Republika Srpska

'