separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta čestitao Dan Vojske Republike Srpske


Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta čestitao je danas pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH - Dan Vojske Republike Srpske.


 Linta je u izjavi ocenio da je Vojska Republike Srpske, koja je osnovana 12. maja 1992. godine, imala ključnu i nezamenjivu ulogu u stvaranju i odbrani Republike Srpske i opstanku srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištima. 

- Nikada se ne smije zaboraviti činjenica da je Vojska Republike Srpske u izutetno teškim uslovima odbranila teritoriju Republike Srpske i sačuvala većinu srpskog naroda u Bosni i Hercegovini od brutalnog etničkog čišćenja i strašnih zločina koji su dešavali na teritorijama pod kontrolom bošnjačkih i hrvatskih vlasti - naveo je Linta. 

Linta ističe da posebnu zahvalnost odaje stradalim borcima i invalidima. On smatra i da srpskom narodu predstoji teška politička, diplomatska i pravna borba da se izbori za istinu da Srbi nisu genocidan, već slobodarski narod koji je u odbrambenom ratu branio svoja ognjišta i pravo na opstanak, navodi se u saopštenju Saveza Srba iz regiona.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti