AKTUELNO

Bacio je bebu kauč takvom silinom da je osim povreda glave zadobila i prelom noge!

Zoran Milošević (28), iz sela Zagoni, kod Bratunca, uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog petomesečnog sina!

Prvi rezultati istrage ukazuju da je on, u naletu besa, bebi naneo povrede glave bacivši je na kauč. I pored napora lekara, nesrećna beba je ubrzo preminula u bolnici.

Tokom saslušanja u policiji i tužilaštvu, Milošević, koji ima psihičkih problema, navodno je priznao zločin, tvrdeći da je sina bacio jer ga je iritiralo njegovo plakanje.

- Obdukcijom je utvrđeno da je smrt deteta bila nasilna. Radilo se o udaru u levi temeni deo glave, a imao je slomljenu i levu nogu. Povrede su najverovatnije nastale usled bacanja i dete je određeno vreme bilo u komi i podleglo je od povreda glave - rekao je specijalista sudske medicine dr Zdenko Cirhlaž koji je uradio obdukciju.

Portparol PU Zvornik Miljan Bobar kaže da se zločin dogodio 24. marta ove godine. Policiju su o svemu obavestili lekari Doma zdravlja u Bratuncu nakon što je beba primljena u Hitnu pomoć.

- Zbog težine povreda dete je prebačeno u zvorničku bolnicu, a potom u UKC Tuzla. U međuvremenu, zdravstveno stanje se pogoršalo i beba je nedavno preminula u Tuzli. Zbog sumnje da je ubio dete, policijski službenici uhapsili su oca Z. M. - rekao je Bobar.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni Milošević je predat Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini (na slici) koje mu je predložilo jednomesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.

U Tužilaštvu navode da će Milošević biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju kako bi se utvrdilo da li je u trenutku zločina bio uračunljiv.

- Radi se o osobi koja nije psihički stabilna. Zbog toga mu je oduzeta radna sposobnost, a imao je i staratelja koji se o njemu brinuo. Živeo je u vanbračnoj zajednici sa devojkom, majkom stradalog deteta, koja takođe ima ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih se nalazi na lečenju u Psihijatrijskoj klinici na Sokocu - rekao je glavni tužilac OJT Bijeljina Novak Kovačević.

Meštani sela Zagoni kažu da su ostali šokirani saznanjem da je beba preminula. Pojašnjavaju da su svi čuli da je dete u bolnici, ali niko nije znao zbog čega.

- Ta porodica je težak socijalni slučaj. Imali su staratelja i to nije bio dobar dom za bilo koje dete. Živeli su u veoma lošim uslovima, na rubu egzistencije - pričaju meštani.

TEŽAK ŽIVOT POZNANICI

Zorana Miloševića pričaju da je on živeo od socijalne pomoći, a iako radno nesposoban, radio je određene sezonske poslove. - Imao je veoma težak život. Otac mu je poginuo u ratu, a majka ga je napustila kada je bio mali. Živeo je s bakom, koja je umrla. Kasnije je sezonski radio, izvlačio drva iz šume, a povremeno bi radio s putujućim luna parkom, na ringišpilu i slično. O njemu je računa vodio stric, koji mu je i bio staratelj - kažu meštani Zagona.

#Beba

#Otac

#Ubistvo

'