AKTUELNO

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavili su danas policijsku akciju kodnog naziva "Kasa", ali ovoga puta na području Istočnog Sarajeva.

Reč je o akciji "Kasa 2", u kojoj se hapse ugostitelji koji su, slično kao i gazde u Sarajevu, smislili način kako da izbjegavaju plaćanje poreza.

Akcija je u toku, uskoro ćemo imati više informacija. U toku su pretresi na 11 lokacija na području Pala i Jahorine. Osumnjičeni se terete za krivična dela utaje poreza i doprinosa te kompjuterske prevare - potvrdio je za "Dnevni avaz" Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

Hapšenja se provode prema naredbi Osnovnog suda na Sokocu. Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", do sada je uhapšena jedna osoba.

U toku su pretresi restorana "Garden Sumbulovac" Pale, apartmana "Maxwel Jahorina", vile "Bela Jahorina", računovodstvenog servisa "Pejović" Pale, ribnjaka "Toplik", restorana "Bob Exclusive", kafe-bara "Pegi" Jahorina.

U Sarajevu je zbog ove akcije u proteklih nekoliko dana uhapšeno oko 20 osoba, dve su u pritvoru, dok se ostali, uz mere, brane sa slobode.

#Akcija

#Hapšenje

#SIPA

'