separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

STRAVIČNA NESREĆA! Povređeno troje MALOLETNE DECE


Dečak i devojčica u komi, bore se za život.


Sve troje dece koji su povređeni u teškoj saobraćnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mestu Jošavka Gornja kod Čelinca, hospitalozovano je u Klinici za dečiju hirurgiju UKC RS.

Kako je potvrdio načelnik ove klinike Zoran Rakonjac za Srpskainfo, dvoje od njih se nalaze u komi i priključeni su na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem su neizvesne.

Kako ističe, pacijent P. D., dečak rođen prošle godine, zadobio je tešku povredu glave, grudnog koša i abdomena, a slične povrede ima i godinu dana starija devojčica S. D.

– Pacijent Đ. V. rođen 2015. godine je zadobio kontuziju glave i njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno. Ostaje na daljem lečenju i praćenju u ovoj klinici – kaže Rakonjac.

Zajedno sa njima sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Čelinac sinoć je u UKC RS oko 20.50 dovezeno i još troje odraslih ljudi koji su povređeni u ovoj nesreći na regionalnom putnom pravcu Čelinac – Ukrina.

Autor: Printscreen Youtube

Pacijentkinja V. D. (29) hospitalizovana je u Službi za neurohirurgiju. Prema rečima načelnice ove Službe Vesne Ivanišević, pacijentkinja je zadobila povredu glave. Njeno zdravstveno stanje za sada je stabilno i ona ostaje na daljem bolničkom praćenju i lečenju .

U istoj službi na daljem bolničkom lečenju ostaje i pacijentkinja D. D. (27), koja je zadobila povredu glave.

– Njeno zdravstveno stanje za sada je stabilno i ona ostaje na daljem bolničkom praćenju i lečenju – kaže Ivanišević.

Pacijent V. V. (30) je zbrinut, urađena je sva neophodna dijagnostika, te je uz propisanu terapiju otpušten iz Dnevne bolnice Urgentnog centra na kućno lečenje, navode iz službe za informisanje UKC RS.

Svi oni su povređeni u sudaru terenca „rejndž rover“ sa automobilom „pežo 307“.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti