separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Dodik: Nema smisla lažnim informacijama širiti nemir


Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u pismu poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću naveo je da institucije Republike Srpske čine sve da muslimanima, kao i drugim građanima RS omoguće sigurnost, te da bi želeo da je tako i u drugom delu BiH, Federaciji BiH.


- Izuzetnio cenim što kao verski poglavar izražavate zabrinutost za bezbednost svojih vernika i tražite da se procesuiraju svi koji ugrožavaju njihovu sigurnost ili sigurnost njihove imovine - napisao je, između ostalog, Dodik, prenela je RTRS. 

Srpski član Predsedništva BiH naglasio je da u Republici Srpskoj nije i neće biti tolerisano bilo kakvo nasilje, bez obzira da li je motivisano nacionalnim, verskim ili nekim drugim motivima. 

Dodik, kako je naveo, želi da veruje da je Kavazović u neznanju napisao da se u Republici Srpskoj postrojavaju paravojne formacije, s obzirom na to da takve formacije ne postoje u Srpskoj. 

- Zbog mira, suživota i tolerancije bilo bi dobro da u ovakvim obraćanjima i Vi i mi pazimo kakvu terminologuju koristimo, jer i ova prepiska bi trebalo da bude u funkciji pozivanja na mir i bezbednost - naglasio je Dodik.

 On je dodao da je siguran da će se i Kavazović složiti s njim da nema smisla da "lažnim informacijama širimo nemir, a pozivamo se na mir".

Dodik je naveo i da će biti zahvalan ako Kavazović s istom pažnjom bude ukazivao na potrebu mirnog života i bezbednosti nemuslimana u Federaciji BiH, koji su neretko u proteklim godinama bivali napadnuti ili izloženi raznim neprijatnostima, dodavši da tu posebno misli na Srbe povratnike. 

- Uveren sam da ćemo, svako sa svoje pozicije, i ubuduće činiti sve da na ovim prostorima vlada mir i uzajamno poštovanje - zaključio je Dodik u pismu upućenom poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti