separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Cvijanović: Rpublika Srpska nema uslove za trajno zbrinjavanje migranata


Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je RS jasno poručila da neće biti trajnog smeštanja migranata na njenoj teritoriji.


- Jasan je stav Republike Srpske, to smo definisali kroz zaključke Vlade još prošle godine, kada smo prepoznali da je u pitanju problem velikih razmera kojim se niko ne bavi na adekvatan način. Kada kažem niko, prevashodno mislim na institucije na nivou BiH koje su zadužene da se time bave - rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je rekla da je drugi problem to što "BiH ima vrlo propusnu granicu", zbog čega u zemlju može da dođe ko god hoće i kako hoće, prenosi RTRS. Cvijanovićeva smatra da je migrantska kriza organizovani projekat. 

- U pitanju je projekat koji je iniciran od strane onih koji su rušili, kako su ih zvali, režime i izazvali i ovo kretanje ljudi, ali isto tako i jednu plansku aktivnost koja podrazumijeva dolazak i naseljavanje na evropsko tlo ljudi koji nikada tu nisu živjeli - rekla je ona, dodajući da RS nema uslove za trajno zbrinjavanje migranata.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti