AKTUELNO

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom zvižduka koji su se čuli tokom njegovog obraćanja na otvaranju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EJOF) u Sarajevu, da je imao obavezu da se obrati na otvaranju, ali da nije rekao niti učinio nešto što bi predstavljalo razlog za nezadovoljstvo i zviždanje.

- Bilo je mnogo aplauza i mnogo zviždanja. Ja sam primetio aplauz upućen 'kosovskoj delegaciji' i zvižduk upućen Srbiji" - rekao je Dodik u Beču za ATV.

Kako navodi RTRS, tokom obraćanja Dodika na otvaranju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala čulo se "skandalozno zviždanje", a Dodik kaže da su u u pitanju dobro poznati lokalni animoziteti.

On je dodao da je EJOF zajednička manifestacija i izrazio želju da festival protekne u najboljoj atmosferi.

Predsednica RS Željka Cvijanović rekla je da je Sarajevo na otvaranju EJOF-a još jednom pokazalo da je tesno, ali i nesposobno da prihvati ispruženu ruku i shvati da postoje događaji kada ne treba da pokazuju lošu stranu svog lica.

Za premijera Srpske Radovana Viškovića suvišno je komentarisati ponašanje na stadionu "Asim Ferhatović Hase", jer, kako je ocenio, gde prestaje razum, počinje BiH.

Na olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", u Sarajevu, nekadašnjem Koševu, 10. februara je svečano otvoren 14. Evropski omladinski olimpijski festival, koji će trajati do 16. februara.

Ceremonija otvaranja počela je ulaskom "Vučka" na stadion, simbola Zimskih olimpijskih igara iz 1984. godine koje su održane u Sarajevu, a nastavljen je muzičko-zabanim programom.

I dok je maskota "Vučko" dočekan ovacijama, političari BiH su dočekani zvižducima.

U svečanoj loži su bili članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, preneo je portal Klix.

Gost ove ceremonije bio je makedonski premijer Zoran Zaev.

EJOF 2019, najveći je multi-sportski događaj za mlade Evrope, za BiH predstavlja najznačajniji sportski događaj još od XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

#Bosna i Hercegovina

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

#Srbija

'