AKTUELNO

Vlada Kantona Sarajevo danas je raspisala nagradu od 50.000 konvertibilnih maraka (25.000 evra) za informaciju koja bi dovela do hapšenja višestrukog ubice Edina Gačića, za kojim je pokrenuta opsežna potraga.

Ovom prilikom je komesar Uprave policije zadužen da po hitnom postupku, uz prethodne konsultacije s ministarkom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije osobe koja bude pružila informaciju, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Nagrada se isključivo odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi, kako je navedno, moglo da ugrozi njihovu bezbednost i samu potragu, prenela je Fena.

Policija u BiH i dalje traga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji je već devet dana u bekstvu, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ističe da ima napretka i da je policija na "vrućem tragu".

Na terenu je i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Katica tvrdi da ipak ima napretka, odnosno da je policija na "vrućem tragu".

- Noćas smo dobili informaciju, "vrući trag" je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom - izjavio je Katica.

Navodno je reč o jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle da pomognu da se pronađe i uhapsi Gačić koji je prošle subote u mestu Tarčin, na oko 30 kilometara južno od Sarajeva, ubio policajca a pet dana pre toga u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca.

#Bosna i Hercegovina

#Nagrada

#Poternica

'