AKTUELNO

Policija u BiH i dalje traga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji je već devet dana u bekstvu, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ističe da ima napretka i da je policija na "vrućem tragu".

Na terenu je i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Katica tvrdi da ipak ima napretka, odnosno da je policija na "vrućem tragu".

- Noćas smo dobili informaciju, 'vrući trag' je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom - izjavio je Katica.

Navodno je reč o jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle da pomognu da se pronađe i uhapsi Gačić koji je prošle subote u mestu Tarčin, na oko 30 kilometara južno od Sarajeva, ubio policajca a pet dana pre toga u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca.

Brojne dojave koje je policija do sada dobijala više su joj otežale posao nego što su bile od pomoći jer pretrage terena koje su obavljene nisu dale nikakve rezultate, prenosi Hina.

Lokalni mediji navode da je potraga trenutno skoncentrisana na područje mesta Hadžići, na pola puta između Tarčina i Sarajeva.

Stanovnici u obližnjim naseljima i dalje su uznemireni, neki od njih odlučili su da neće slati decu u škole jer strahuju za njihovu bezbdednost sve dok je Gačić na slobodi.

Portal Kliks navodi da je u školama u Hadžićima i juče bilo dosta manje dece zbog straha roditelja i informacija da se ubica krije na tom području.

Policija je prošlu noć aktivno pretraživala područje Hadžića na osnovu nekoliko dojava, ali bezupsešno.

Na osnovu prvobitnih informacija pretpostavlja se da se Gačić kreće uz železničku prugu nadomak Tarčina, ali je vrlo malo tragova koje ostavlja za sobom.

Tokom jučerašnjeg dana policija je proveravala i dojavu da se ubica nalazi na području Tešnja, tačnije u selu Šije. U akciju potrage za ubicom uključeno je nekoliko policijskih agencija, a sarajevskoj policiji je juče stigla i pomoć 130 policajaca iz drugih kantona.

#Bosna i Hercegovina

#Policija

#Potraga

'