AKTUELNO

Ma kakav rat, nema od rata ništa. Globalni razvoj situacije u tom pogledu mogao bi možda nešto da ovde nama isporuči, ali ovi unutrašnji naši odnosi ne mogu proizvesti takvu vrstu priče. Mi nismo lišeni gluposti zvane terorizam, ali rat neki građanski, među ljudima ovđe, nije moguć - rekao je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema razloga za strahovanja od izbijanja rata i da se mora sačuvati mir i dati ljudima mogućnost da odlučuju.

U intervjuu za Glas Amerike na pitanje da li starije generacije imaju razloga za strahovanje zbog eventualnog sukoba, kazao je:

- Ma kakav rat, nema od rata ništa. Globalni razvoj situacije u tom pogledu mogao bi možda nešto da ovde nama isporuči, ali ovi unutrašnji naši odnosi ne mogu proizvesti takvu vrstu priče. Mi nismo lišeni gluposti zvane terorizam, ali rat neki građanski, među ljudima ovđe, nije moguć - istakao je Dodik.

Kako kaže, tako shvata i svoju ulogu - upravo da se, bez obzira na teške političke teme, sačuva prvenstveno mir i da se ljudima da mogućnost da odlučuju, ali i da bi jednako pogubno za sve bilo bilo kakva eskalacija.

Dodao je da je u "FBiH kroz medije stvorena prica da RS danonocno radi nešto loše".

- Mislim da maksimalistički pristup niko ne može da gaji ovde. Stvorena je neka vrsta priče, posebno u medijima u Federaciji o tome kako RS danonoćno radi kako bi napravila loše. Mi, čineći dobro RS-u činimo dobro i BiH. Cesto u Sarajevu sretnem ljude koji mi čestitaju što smo napravili autoput od Doboja do Banjaluke prema Gradišci. Ima i mnogih koji sad iz Sarajeva putuju prema Zagrebu tim putem, naravno i nema nikakve razlike. Svima je dostupno - rekao je Dodik.

Preterali smo, kaže Dodik, u konzumiranju i stranog prisustva i strane ideologije koja se nama nametnula.

#Bosna i Hercegovina

#Milorad Dodik

'