separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Dodik: U Briselu o kandidatskom statusu BiH


Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, uoči sutrašnje posete Briselu, da je evropski put deo konsenzusa svih političkih aktera u BiH i da nije dobro da ga bilo ko narušava zbog uskopolitičkih interesa.


Dodik je u večerašnjoj emisiji "Ukrštenica" na RTRS najavio da će u sedištu evropskih institucija najviše reči biti o dobijanju kandidatskog statusa.

- Ono što bi bilo dobro za BiH je kandidatski status iz niza političkih, ekonomskih, socijalnih i drugih razloga. Ono što ću pokušati da vidim je vezano za priču o povezanosti evropskog i NATO puta, koju u Sarajevu pokušavaju da nam nametnu, da vidim da li je to tolika sinergija da se ne može razdvojiti. Znam za nekoliko zemalja koje su članice Evropske unije, a nisu članice NATO - rekao je Dodik.

RTRS podseća da će predsedavajući Dodik i članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović boraviti u utorak i sredu u zvaničnoj poseti Briselu. 

Kako je najavljeno, članovi Predsedništva BiH sastaće se sutra sa Federikom Mogerini, potpredsednicom Evropske komisije i Visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost, a u sredu sa Johanesom Hanom, komesarom EU za pitanja proširenja i susedsku politiku. 

Dodik, Komšić i Džaferović će u sredu imati i susret sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti