AKTUELNO

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, nakon sastanka sa Vladimirom Putinom u Beogradu, da je zahvalna ruskom predsedniku za odbranu dejtonskih pozicija ne samo Srpske, nego i cele Bosne i Hercegovine.

Cvijanovićeva, koja se zajedno sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom sastala sa Putinom, rekla je da je ruski predsednik pokazao da dobro razume okolnosti u kojima Srpska i srpski narod funkcionišu, prenosi RTRS.

Kako je istakla "jako je važno imati velikog svetskog igrača koji razume koliko je važno očuvati Dejton i dejtonsku poziciju Republike Srpske, ali ne raditi ni protiv koga u BiH".

Prema njenim rečima, Srpska je zahvalna za to što Rusija dosledno brani stavove Republike Srpske u Savetu bezbjednosti UN.

"To je mnogo godina bio jedini glas i jedini način na koji smo mogli da se suprotstavimo raznim fabrikacijama i konstrukcijama koje su pravljenje na račun Republike Srpske i naravno da će narod RS uvek biti zahvalan za tako nešto", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka.

Ona je dodala da su ona i Dodik sa Putinom razgovarali o nastavku saradnje na ekonomskom planu, o mogućnosti za pojačano ulaganje Rusije kada je reč o Srpskoj, te o unapređenju odnosa Srpske i Rusije u svim oblastima - kulturi, ekonomiji, privredi.

Istovremeno, ona se zahvalila i predsedniku SRbije Aleksandru Vučiću što je upriličio sastanak sa Putinom.

#Republika Srpska

#Vladimir Putin

#Željka Cvijanović

'