separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta: Bošnjačke stranke uporno negiraju Republiku Srpsku


Važno je stalno isticati istorijsku istinu, a to je da je Republika Srpska nastala u miru 9. januara 1992. godine odlukom Skupštine srpskog naroda BiH, kazao je Linta.


Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta smatra da bošnjačke stranke od završetka rata vode politiku negiranja Republike Srpske s ciljem njenog ukidanja i stvaranja unitarne BiH.

U izjavi za medije Linta zato navodi da je važno stalno isticati istorijsku istinu, a to je da je Republika Srpska nastala u miru 9. januara 1992. godine odlukom Skupštine srpskog naroda BiH, da se branila u nametnutom ratu i da je postala sastavni deo dejtonske BiH kao državne zajednice.

Dan Republike u tom je kontekstu neodvojivi deo identiteta srpskog naroda i svako ko dovodi u pitanje 9. januar taj ima neprijateljske namere prema našem narodu, naveo je Linta u izjavi kojom je reagovao na činjenicu da "bošnjačke stranke dugi niz godina ponavljaju bezočne laži da Dan Republike Srpske 9. januar predstavlja početak agresije na BiH, kao i da je Republika Srpska nastala na etničkom čišćenju, masovnim zločinima i genocidu".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti