AKTUELNO

Na gradskim bilbordima je poruka "Pravo na slavlje".

Dan Republike Srpske obeležava se danas u svim njenim gradovima, a u Banjaluci je tim povodom počeo svečani defile, sa bogatim kulturno-umetničkim programom, nakon kojeg će uslediti svečana akademija u sportskoj hali Borik.

Foto: Tanjug

U svečanom defileu učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Boračke organizacije Republike Srpske i studenti koji nose veliku zastavu Republike Srpske.

Učesnici su i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite, Odseka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, članovi Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, preduzeća "Pošte Srpske" i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Foto: Tanjug

U defileu su i članovi Banjalučke filharmonije, Banjalučke mažoretkinje, članovi kulturno-umjetničkih društava "Piskavica", "Čajavec" i "Pelagić", kao i Košarkaškog saveza, Fudbalskog saveza i Rukometnog saveza Srpske.

Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića defiluju i članovi Ženskog rukometnog kluba i Rukometnog kluba "Borac", Rukometnog kluba "Mladost", Biciklističkog saveza, Bokserskog kluba "Slavija", Odbojkaškog kluba "Laktaši", te Moto-kluba "Noćni vukovi". Obeležavanje 9. januara - Dana Republike Srpske počelo je nastupom banjalučkih osnovaca na Trgu Krajine.

Foto: Tanjug

U okviru kulturno-obrazovnog programa nastupili su osnovci banjalučkih škola "Zmaj Jova Jovanović", "Jovan Cvijić", "Ivo Andrić i "Aleksa Šantić".

Posle parade i svečane akademije, u centru Banjaluke biće održan i koncert Etno grupe "Trag", kao i koncert 100 srpskih truba, nakon čega će nastupiti grupa Legende. Proslavu Dana Srpske obezbeđuje više od hiljadu policajaca. Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve građane Srpske da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

J. Stanković

Foto:

#9. januar

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'